BlogProces OmoReader

April 22, 2019by Petar Reic0
https://www.omolab.com/wp-content/uploads/2020/05/OmoReader-blog.png

Treba nam vremena (koje odvajamo), novaca (koje ćemo nabaviti) i povratnih informacija roditelja i drugih korisnika (koje ćete podijeliti s nama)

Zadnje vrijeme kad god sam pisao za ili o OmoReaderu sve je trebalo biti ispeglano, nekog blaziranog diskursa jer se, eto, radi o ozbiljnoj stvari za ozbiljan problem. Te upute, te GDPR-ovi, uvjeti korištenja, opisi za storove, ugovori, sporazumi… Sad ćemo malo labavije.

Riječ je o projektu, zapravo, procesu u koji je bila uključena stvarno sjajna ekipa. Od Marka Hrastovca koji je oblikovao ne samo pametan, nego stvarno lijep font (naravno, riječ je o OmoTypeu:), preko brojnih zainteresiranih laika i stručnjaka koji su savjetima, uputama i konkretnim znanstvenim radovima (algoritam za rastavljanje na slogove autorica Ane Meštrović, Sande Martinčić-Ipšić i Mihaele Matešić) do ekipe iz splitskog Locastica za koje se na momente činilo da su potpuno posvojili projekt. Nisu stvari išle glatko, dosta nesporazuma sa svih strana, kasnili smo i probili sve rokove (rekao bih da je krivnja podijeljena;) ali cijelo vrijeme svi su veslali u istom smjeru. I doveslali! Napravili smo proizvod za koji je jedan roditelj, nakon predstavljanja aplikacije u knjižnici Maraka Marulića, napisao na fejsu: ‘Jednog dječaka ste učinili vrlo sretnim i vratili mu vjeru u samog sebe. Hvala vam’. Meni dosta! Ali nije, napravili smo stvarno dobar proizvod al ima prostora da bude sjajan. Treba nam vremena (koje odvajamo), novaca (koje ćemo nabaviti) i povratnih informacija roditelja i drugih korisnika (koje ćete podijeliti s nama). Hvala svima! Proces se nastavlja…

P.S. ako vas zanimaju tehnikalije ili želite preuzeti aplikaciju trk na www.omoguru.com

omoguru reader olakšava čitanje

Preuzmi Omoguru za smartphone i tablete:

Preuzmi Omoguru za smartphone i tablete:

app store dowaload
play store donwload

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *