IzdvojeniLexie – platforma za poboljšavanje i poticanje čitanja i učenja u digitalnom okružju

November 24, 2023by Petar Reic0
https://www.omolab.com/wp-content/uploads/2023/11/next-generation-EU-1.png

Projektom se značajno tehnološki unaprjeđuje postojeća platforma Lexie kroz 3 nadogradnje postojećih funkcija i razvojem pratećih novih tehnoloških proizvoda – w3Lexie i Lexie Lite.

Naziv projekta: „Lexie – platforma za poboljšavanje i poticanje čitanja i učenja u digitalnom okružju“ – šifra projekta NPOO.C1.1.2.R2-I3.02.0134
Korisnik: Omolab komunikacije d.o.o., Avenija Dubrovnik 15/12, 10000 Zagreb
Poziv na dostavu projektnih prijedloga: “Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća”
Cilj (svrha) projekta je razviti ekosustav, platformu LEXIE za poboljšavanje i poticanje čitanja i učenja u digitalnom okružju, sa značajkama korisnim krajnjim i institucionalnim korisnicima koji se na taj način povezuju kao aktivni korisnici iste platforme, pri čemu se snažan naglasak stavlja na inkluziju osoba s teškoćama čitanja.
Projektom se značajno tehnološki unaprjeđuje postojeća platforma Lexie kroz 3 nadogradnje postojećih funkcija i razvojem pratećih novih tehnoloških proizvoda – w3Lexie i Lexie Lite. Nadogradnje Lexie platforme i nova tehnološka rješenja ostvarena kroz ovaj projekt ključan su dio navedenog ekosustava. 
Projektom će se provesti aktivnosti:
  • Prilagodba platne opcije + razvoj opcije prikupljanja i pohrane analitike za krajnje i poslovne korisnike; Izrada modula za kreiranje digitalnih knjižnica institucionalnim i poslovnim korisnicima te izrada funkcije kreiranja i dijeljenja knjiga i knjižnica za krajnje korisnike; Izrada tekst editora s naprednim funkcijama i prilagodba za druge jezike
  • Razvoj Lexie Lite mobilne aplikacije i w3Lexie plugina
  • Validacija razvijenih modula i dodatnih proizvoda

Rezultat projekta:


Provedbom projektnih aktivnosti postići će se TRL 9 razina platforme Lexie kroz 3 nadogradnje i razvoj 2 dodatna proizvoda, povećane razvojne kompetencije poduzeća i osigurana zaštita intelektualnog vlasništva. Realizacijom projekta se očekuje otvaranje i 2 nova radna mjesta.


Ukupna vrijednost projekta: 161.934,11 EUR
EU sufinanciranje projekta: 121.441,37 EUR


Vrijeme provedbe projekta: 01.07.2023-e do 31.12.2024-e

Ciljane skupine projekta su: institucije (škole, knjižnice, logopedi, udruge) i krajnji korisnici u dobi od 9-25 godina (u prvom redu djeca s teškoćama čitanja, njihovi roditelji, učitelji i logopedi, svi koji se brinu o njihovoj edukaciji)


Više informacija na:
NextGenerationEU (europa.eu)
https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/recovery-plan-europe_hr

Kontakt osoba: Petar Reić
Financira Europska unija – NextGenerationEU. Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Korisnika Omolab komunikacije d.o.o.. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija niti Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.
https://www.omolab.com/wp-content/uploads/2023/11/next-generation-EU.png

Kreiraj besplatan korisnički račun za Lexie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *