IzdvojeniProjekt „Rastavljanjem na slogove do tečnijeg čitanja na tri jezika” financiran iz EU fonda za regionalni razvoj

July 28, 2020by Petar Reic0
https://www.omolab.com/wp-content/uploads/2020/05/eu-naslovna.png

U nedjelju 02. kolovoza 2020. završava se provedba aktivnosti projekta „Rastavljanjem na slogove do tečnijeg čitanja na tri jezikačiji je korisnik tvrtka OmoLab komunikacije d.o.o. Projekt je proveden u suradnji sa stručnjakinjama Sveučilišta u Rijeci, izv. prof. dr sc. Anom Meštrović s Odjela za informatiku i izv. prof.dr.sc Mihaelom Matešić s Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta.

Usmjeren je na unapređenje algoritma za rastavljanje riječi na slogove za engleski jezik i na razvoj novih algoritama za španjolski i francuski jezik za aplikaciju OmoguruReader. Razvojem algoritama za nove jezike Omolab se priprema za izlazak na nova europska tržišta sa svojom mobilnom aplikacijom. Aplikacija je namijenjena olakšavanju čitanja osobama s disleksijom i drugim teškoćama čitanja. Trenutno je dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku te je skupila 20000 korisnika u Hrvatskoj, Americi i Velikoj Britaniji.

Za prvu inačicu algoritma za rastavljanje na slogove znanstvenice sa Sveučilišta u Rijeci dobile su Nagradu za transfer znanja Sveučilišta u Rijeci 2019. godine.

Ovo je već treći takav projekt u sklopu poziva „Inovacijski vaučeri za MSP-ove” koji je OmoLab dobio i proveo. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 60 tisuća kuna, od čega bespovratna EU sredstva iznose 42 tisuća kuna.

https://www.omolab.com/wp-content/uploads/2020/05/eu_vidljivost_4.jpg

Ukupna vrijednost projekta: 60.000 kn / EU bespovratna sredstva: 42.000 kn

Razdoblje provedbe projekta: 4.5.2020. – 2.8.2020.

Više informacija o projektu: Petar Reić, direktor OmoLab komunikacija d.o.o., info@omolab.com

Više informacija o strukturnim fondovima: www.strukturnifondovi.hr

Više informacija o Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.:

https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost OmoLab komunikacija d.o.o.

Preuzmi Omoguru za smartphone i tablete:

Preuzmi Omoguru za smartphone i tablete:

app store dowaload
play store donwload

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *